Crimestat 10-årsjubilæum


 

Der er gået 10 år siden, at Dansk Erhverv og detailhandlen besluttede sig for at gå sammen om at skabe Crimestat. Siden da har Crimestat vokset sig stort. Databasen benyttes i dag til at advare butikker i nærområdet om røverier, indbrud og butikstyverier, og det er yderligere muligt for butikker at anmelde butikstyverier til politiet direkte via Crimestat.

Det blev fejret den 28. februar, da en række erhvervsdrivende, eksperter inden for sikkerhedsområdet og politifolk mødtes for at debattere de nyeste tendenser og udveksle viden og erfaringer på området.

 

Jubilæet blev afholdt i det gamle bibliotek på Børsen.

 

Politikommissær Mike Johansen fortæller om politiets arbejde i bekæmpelsen af butikstyverier.

 

Marlene Winter Plas (DLA Piper) og Mickel (Brøndby IF) fortæller om, hvordan Brøndby Stadion er de første i Danmark, der anvender ansigtsgenkendelse med det formål at forbedre sikkerheden på stadion under fodboldkampe.

 

Moderator på dagen, Kristian Bech, er tv-vært og tidligere politiassistent. Kristian Bech fortæller anekdoter og giver et indblik i hans tid i politiet som alt fra gadebetjent til efterforsker, samt som en del af en af politiets hemmelige overvågningsenheder.

 

Jonas Meyer (Jysk) og Niels Hansen (Salling Group) udveksler erfaringer med butikstyverier og kriminalpræventive tiltag i detailbranchen.

 

Anna Karina Nickelsen (Det Kriminalpræventive Råd) fortæller om, hvordan detailhandlen bedst beskytter sig mod butikstyverier.

 

Publikum debatterer aktivt på tværs af salen.

 

 I pauserne har deltagerne mulighed for at networke og udveksle idéer og erfaringer.