Detailhandlens Sikkerhedsdag 2025


Torsdag den 22. maj afholdt Dansk Erhverv endnu engang Detailhandlens Sikkerhedsdag – denne gang med fokus på kriseberedskab og tryghed i detailhandlen. 60 deltagere fra erhvervsliv, myndigheder og sikkerhedsbranchen var samlet for at diskutere nye kriminalitetsformer, den klassiske gerningsmands profil, og hvad der egentlig driver butikstyveri.

Et gennemgående tema var, hvordan detailhandlen kan styrke sin sikkerhed før, under og efter en krise. Gennem oplæg og diskussioner blev der sat fokus på, hvordan usikkerhed påvirker samfundet, og hvordan samarbejdet mellem beredskab og erhvervsliv kan skabe trygge rammer for både kunder og ansatte.

Konferencen fandt sted på Scandic i København, da Børsen stadig var under renovering. Henrik Lundgaard Sedenmark var konferencens ordstyrer og sikrede en engageret og åben dialog dagen igennem.

Der var mange spændende oplæg i løbet af dagen, hvorunder nedenstående blot er fire ud af ni spændende oplægsholdere:

Louise Paulsen, beredskabschef i Røde Kors, fremhævede civilsamfundets rolle i krisehåndtering og hvordan frivillige aktører kan spille en afgørende rolle i samfundets samlede beredskab.

Kristoffer Albris, lektor ved Københavns Universitet, gav et indblik i menneskers reaktioner under kriser og pointerede, at selvom mange er uforberedte, handler de fleste solidarisk og rationelt – noget detailhandlen bør tage højde for i krisesituationer.

Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, satte fokus på, hvordan større kriser – såsom strømnedbrud – kan ramme detailbutikker direkte, og hvilke konsekvenser det kan få, hvis ikke man er forberedt.

Allan Frank, jurist og IT-sikkerhedsspecialist ved Datatilsynet, gennemgik kort og klart de juridiske rammer for brug af ansigtsgenkendelse i detailhandlen og hvordan teknologien kan anvendes lovligt.

Vi sætter stor pris på den store interesse og deltagelse i konferencen, og glæder os meget til at afholde den igen næste år!